Η Δασκάλα μας

Quelques mots sur notre professeur

despina gialousi
Δέσποινα Γιαλούση
Ονομάζομαι Δέσποινα Γιαλούση και επέλεξα να γίνω καθηγήτρια γαλλικών διότι πολύ απλά από την εφηβική μου ηλικία λάτρεψα αυτή τη μαγική γλώσσα. Στα 16 μου χρόνια συμμετείχα με ένα πρόγραμμα του Δήμου Χίου σε ένα «γλωσσικό και πολιτισμικό» ταξίδι στην γραφική Ντινάντ (Dinant) στο Βέλγιο. Βρέθηκα λοιπόν για πρώτη φορά σε μια γαλλόφωνη πόλη και είχα καθημερινή επαφή με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας καθώς φιλοξενήθηκα από μια ευγενική και ζεστή οικογένεια. Μετά από αυτό το ταξίδι, αποφάσισα με τι θέλω να ασχοληθώ και ποιο θα είναι το επαγγελματικό μου μέλλον.
Το 2012 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (4 έτη σπουδών).
Στη συνέχεια εργάστηκα για ένα σχολικό έτος σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών σαν καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας μέχρις ότου να επιλέξω τις μεταπτυχιακές σπουδές που θα ακολουθούσα.
Το 2013-2014 όντας μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Denis Diderot Paris 7, έζησα μια αξέχαστη χρονιά στο Παρίσι. Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα που επέλεξα ήταν η Διδακτική της Γαλλικής γλώσσας ως ξένη (Didactique du FLE), αντικείμενο άμεσα συνυφασμένο με το επάγγελμα που ήθελα να ακολουθήσω.
Το 2015 έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα και ξεκινήσει να κάνω τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου με ένα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα. «Διδακτική της γαλλικής γλώσσας ως ξένη γλώσσα, ως δεύτερη γλώσσα και γαλλικά για ειδικούς σκοπούς», ο τίτλος του μάστερ (Master à distance «FLE/FLS/FOS en milieux scolaire et entrepreneurial ) στο Université d’Artois στη Γαλλία. Για τη μεταπτυχιακή μου εργασία επέλεξα σαν θέμα “Το ρόλο της αξιολόγησης στην τάξη των γαλλικών” (Le rôle et la fonction de l’évaluation en classe de FLE). Η αξιολόγηση των μαθητών και η σημαντικότητα της στο εκπαιδευτικό κομμάτι, ήταν μια πτυχή που με γοήτευσε από νωρίς στη διδασκαλία της γλώσσας.
Από το 2019 (μετα από επιτυχή συμμετοχή μου σε επιμορφωτικό σεμινάριο), είμαι επίσημη εξετάστρια στα διπλώματα Delf και Sorbonne που οργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε όλη την Ελλάδα.
Μου αρέσει πολύ η διδασκαλία, αγαπώ  τα παιδιά και η καθημερινή επαφή μαζί τους με γεμίζει χαμόγελα!
Θεωρώ ότι σαν εκπαιδευτικός δεν έχω χρέος μόνο να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου στη γαλλική γλώσσα αλλά οφείλω να γνωρίσω τους μαθητές μου και να τους δώσω χώρο να ξετυλίξουν το χαρακτήρα τους.
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Background pattern
Background image